ABB'nin Kent Gezileri'nde yeni rotası belli oldu... Yeni rota Gölbaşı...

Kültür ve Sosyal İşler Başkanlığı Turizm Şube Müdürlüğü tarafından vatandaşların hem sosyalleşmesi hem de yaşadığı kenti yakından tanıması için Ankara merkez, Nallıhan, Balâ, Kalecik, Kahramankazan, Beypazarı, Polatlı, Çubuk, Ayaş, Çamlıdere, Şereflikoçhisar, Kızılcahamam, Haymana, Evren, Güdül ve Elmadağ ilçelerine ücretsiz olarak düzenlediği gezilerin arasına Gölbaşı ilçesi de eklendi.


 İLK DURAK TULUMTAŞ MAĞARASI
Gölbaşı ilçesine yapılan Kent Gezileri kapsamında; önce 3 ila 5 milyon yıllık bir oluşum olduğu tespit edilen ve her mevsim sıcaklığı 11-12 derece arasında seyreden Tulumtaş Mağarası geziliyor, ardından Başkentin denizi Mogan Gölü’nde kısa bir tekne turu yapılıyor. Vatandaşlar son olarak da ilçenin en kalabalık yerlerinden biri olan Atatürk Sahil Parkı’ndaki Yok Olmaya Yüz Tutan Meslek Atölyelerini geziyor.


“YENİ DESTİNASYONLAR EKLEMEYE DEVAM EDİYORUZ”
Tulumtaş Mağarası’nın Ankara’nın saklı kalan hazinelerinden biri olduğunu vurgulayan Kültür ve Sosyal İşler Başkanlığı Turizm Şube Müdürü Alp Aykut Çıngır, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda düzenlenen gezilerle ilgili “Ankara’da 24 ilçeyle irtibat hâlindeyiz. Eski gezi güzergâhlarımızda turlarımız devam ederken bir yandan da yeni destinasyonlar eklemeye ve rotalarımızı çeşitlendirmeye devam ediyoruz” dedi. Yeni destinasyonun Gölbaşı Belediyesi ile birlikte hazırlandığını belirten Çıngır;“Ankara Kent gezileri tamamen ücretsiz olarak düzenlediğimiz geziler. Çok ilgi görüyor, turun dönüşünde de vatandaşlarımıza memnuniyet anketi yapıyoruz. Bunlar bize çok ciddi geri dönüş sağlıyor” dedi.


Vatandaşlar bu geziler sayesinde Ankara’yı yakından tanıma fırsatı bulurken, Gölbaşı ilçesini gün boyu gezen Başkentliler, sosyalleştiklerini ve hiç görmedikleri yerleri keşfetmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.


BAŞVURULAR BAŞKENT 153 ÇAĞRI MERKEZİ ÜZERİNDEN
Yerli ve yabancı turistlerin kaynaşma fırsatı bulduğu turistik gezi kapsamında vatandaşlar; gitmek istedikleri ilçelerin yöresel pazarları, tarihi ve kültürel alanları ve mesire yerlerini gezip görme fırsatı buluyor. Gezilere katılmak isteyen Başkentliler, bireysel başvurularını Başkent 153 Çağrı Merkezi üzerinden grup başvurularını ise ABB Hizmet Binası’nda dilekçe ile yapabiliyor.