Ali İhsan Güçlü; TÜRK’ÜN MİLLİ MUTABAKATI “İSTİKLAL MARŞI”

Güçlü yazısında şu ifadelere yer verdi; “İstiklal Marşı’mızın Kabulü’nün 101. yıldönümü kutlu olsun. Milli birlik ve beraberliğin yanı sıra bağımsızlığımızı anlatan İstiklal Marşı Anadolu’da Milli Mücadele’nin devam ettiği sırada Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınmıştır. Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 101 yıl önce Milli Marş olarak kabul edilmiştir. 1921 yılında yapılan yarışmaya 724 eser katılmış ama Mehmet Akif Ersoy’un eseri 12 Mart 1921’ de T.B.M.M’de “İstiklal Marşı” olarak kabul edilmiştir.

Ankara’da bugünkü ismiyle Hamamönü bölgesi Tacettin Sultan Dergahı yanındaki misafir olarak kaldığı evde Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınmıştır. Başta Türk Ordusuna ve Türk Milletine hitap eden şiir adeta Milli Mücadele’nin ruhunu oluşturmuştur. Toplumun moral, motivasyonunu arttırmış ve yüksek bir özgüven vermiştir. “Korkma!” diye başlayan şiir umudun, ümidin ve cesaretin en yüksek seviyede olması gerektiğini benimsetmiştir.

Milletler yetiştirdikleri büyük evlatlarıyla soluk alırlar. Geleceğe insanlar tek başlarına yürüyemezler.Yetiştirdikleri büyük evlatlar onlara yol gösterir, rehberlik eder, ufuk açar. İşte milletimize rehberlik edip ufuklar açan büyük şahsiyetlerden birisi de İstiklal Marşı’mızın şairi Mehmet Akif Ersoy’dur.

Mehmet Akif şair olmasının yanında fikirleri ve eylemleri ile bir aksiyon adamıdır. O, inandığı gibi yaşayan ve yaşadığı gibi inanan bir kişilik abidesidir.

Mehmet Akif’i ve İstiklal Marşı’nı anlamak, bu vatanı ve milleti anlamaktır. Bu değerlerimiz anlaşılmadan ne geçmişimizi ne de geleceğimizi anlayabiliriz.

Bu duygu ve düşüncelerle Mehmet Akif Ersoy’un tabiriyle “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diyor Yüce Rabbimizden birlik ve beraberliğimizin daha da pekişmesini niyaz ediyoruz." dedi.