CHP Gölbaşı İlçe Kadın Kolları basın açıklaması yaptı… Nafiye Güloğlu; “Türkiye’de kayıp çocukların sayısı sır gibi saklanmaktadır…”

Basın açıklamasına; Ankara İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Yeliz Fidan, Gölbaşı İlçe Gençlik Kolları Başkanı Arda Aksakal, CHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyeleri Aysel Kanber, Mehmet Kanık ve Muharrem Güneş ile partililer ellerinde siyah balonlar ve pankartlar ile katıldı. Açıklamasında 2023 yılında çocuk istismarı suçundan açılan dava sayısına yer veren Güloğlu, dava süreçlerini de titizlikle takip edeceklerini vurguladı. Konuşmasında TÜİK verilerine de yer veren Güloğlu; “Adalet Bakanlığı verilerine göre 2023 yılında çocuk istismarı suçundan açılan dava sayısı 31 bin 216’dır. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2008-2016 yılları arasında 104 bin 531 çocuğun kaybolduğunu açıklamış ancak son 8 yıldır kaybolan çocuklarla ilgili veri paylaşılmamıştır. Görüldüğü üzere Türkiye’de kayıp çocukların sayısı sır gibi saklanmaktadır.” dedi.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’Nİ VE 6284 SAYILI KANUNU HEDEF ALAN BU ZİHNİYETLE MÜCADELEMİZ SONUNA KADAR SÜRECEKTİR”

Narin kızımızın hayattan vahşice koparılışının sebebine ve suçlularına henüz ulaşılamamışken Tekirdağ’dan gelen haberle sarsıldık. Sıla bebeğin öz annesinden şiddet görmesi, üvey babası ve komşu çocuklarının istismarı sonucunda hastanede entübe halde olması hepimizi derinden yaraladı. Türkiye’de çocuk cinayetleri ve istismarları, kadın cinayetlerinde olduğu gibi politiktir. Aileyi ve cinsiyetçi tahakkümü kutsayarak kadınların ve çocukların kurban edildiği bu sistem, bu vahşetin asıl sorumlusudur. İstanbul Sözleşmesi’ni ve 6284 sayılı Kanunu hedef alan bu zihniyetle mücadelemiz sonuna kadar sürecektir. CHP Ankara İl Kadın Kolları olarak mevcut süreçleri en başından itibaren Kadın Kolları Genel Başkanımız Dr. Asu Kaya ve ilgili MYK üyelerimizle istişare halinde takip ediyoruz. Çocuklarımıza vahşice dokunan, onları hayattan koparan bu karanlık ve vahşi zihniyetteki faillerin bulunması, olayların ardındaki tüm gerçeklerin açığa çıkarılması için dava süreçlerini ilgili yer Baro Başkanlıklarımız ile irtibata geçerek titizlikle ve sağduyu ile takip etmeye devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.” dedi. Basın açıklamasının ardından katılımcılar siyah balonları gökyüzüne bıraktı.