CHP Gölbaşı'ndan Anayasa değişikliğine ilginç protesto

CHP Gölbaşı İlçe Kongresi'nde partililer, Anayasa değişikliğinin milletten gizlendiğini ve milletvekillerinin seslerinin kısıldığını belirten Sakarya Milletvekili Engin Özkoç'un çağrısı doğrultusunda,  elleriyle ağızlarını, gözlerini ve kulaklarını kapatarak 1 dakikalık protesto eylemi gerçekleştirdiler.

CHP Gölbaşı İlçe Başkanlığı'nın 2. olağanüstü kongresinde Divan Başkanı olan CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, anayasa değişikliğine ilişkin açıklamalarda bulunarak, milletten bu anayasanın gerçeklerinin gizlendiğini belirtti ve T.B.M.M'de milletvekillerinin de sesini kıstıklarını söyledi. Özkoç, meclisteki bu tutumu protesto etmek amacıyla salonda bulunan partililere de çağrıda bulunarak, elleriyle ağızlarını, gözlerini ve kulaklarını kapatmalarını istedi. 

Anayasa değişikliğinin milletten gizlenerek, halka duyurulmamasına, milletvekillerinin sesinin kısılmasına 1 dakika boyunca elleriyle gözlerini, ağızlarını  ve kulaklarını kapatarak tepki  gösteren partililer, T.B.M.M'ye göndermede bulundu.

Sakarya Milletvekili Engin Özkoç daha sonra yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Gölbaşılılara mesajı olduğunu kaydederek, "Sayın Genel Başkanım TBMM'de CHP'lilerin verdiği mücadeleyi anlatmamı istedi. Genel Başkanım sizlere selamlarını ileterek, 'T.C'ni temelinden sarsan bu anlayışı köy köy, kahve kahve dolaşıp anlatarak mücadelemizi Ankara'nın her ücra köşesine taşısınlar" dedi.  Ben bu mesajı size iletiyorum. Mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz" şeklinde konuştu.