Gölbaşı Belediye Meclisi 1 . Oturumu yapıldı...

Meclis toplantısında geçen ay toplantı tutanak özeti okunarak oylandı. Başkanlık yazıları görüşülerek komisyonlara havale edildi. Meclis üyeleri tarafından verilen önergeler okunarak meclis gündemine alındı. MHP Gölbaşı Belediye Meclis Grup Başkanvekili Uğur Mirza geçen ay görüşülen belediyeye araç bağışıyla ilgili olarak basında ‘çekimser’ oy kullandıkları yönündeki haberlerin doğru olmadığını belirtti. Mirza, MHP gurubu olarak bağışa kesinlikle ‘RET’ oyu verdiklerini açıkladı.

"SAHİL PARK’IN TAMAMINDA YENİLİK YAPACAĞIZ"

BBP Gölbaşı Belediye Meclis Grubunun ibadethanelerin bakım ve onarımının yapılması, hijyen şartlarının düzenli kontrol edilmesini içeren önerge sunması üzerine Başkan Odabaşı; “Sahil Park’ta belediyemizin imkanları sınırlı da olsa altyapıda sıkıntı olduğu için bir çalışma yaptık. Tuvalet ve mescitlerle ilgili proje geliştiriyoruz. Sahil Park’ın tamamında yenilik yapacağız. Zaten görüyorsunuz çalışmaları başlattık.” dedi. Verilen önergeler üzerine konuşan Başkan Odabaşı, Gölbaşı’nda sineklere karşı mücadelenin zaten devam ettiğini, ilaçlama çalışmalarının sürdüğünü belirtti. MHP Gölbaşı Belediye Meclis Grup Başkanvekili Uğur Mirza, Gölbaşı’nın özellikle Güney köylerinde genel bir su sıkıntısı olduğunu içeren önerge verdiklerini belirterek mecliste gündeme getirilmesini, bu konuyu büyükşehirdeki üyelerin de ele almasını rica etti. Başkan Odabaşı, konuyla ilgili önergeyi okutarak; “Bu konu Büyükşehir’de de ele alındı. Örneğin İncek bölgesinde çok ev var. Bir de bahçeler var. Bu bahçeler sulandığı zaman ileriki mahalleye su gitmiyor. Çünkü oradaki depo dolduktan sonra ileriye su gidiyor. Bu sulamaların dozajı arttığı zaman diğer mahallelerde içme suyu noktasında biraz sıkıntılar oldu ama Büyükşehir bu konuda birçok çalışma yaptı. Birçok yerde tedbir alındı.” dedi.

"YÖNETİCİLER İLGİLİ BAKANLIKLARI ZORLASINLAR"

Meclis toplantısında okullara destek verilmesiyle ilgili bir önerge görüşüldü. Büyük Birlik Partisi (BBP) Gölbaşı Belediye Meclis Grup Başkanvekili Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali İhsan Güçlü tarafından sunulan önergede, okullara yapılacak yatırımlarda belediyenin de destek vermesi gerektiği belirtildi. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, okullarda yaşanan sorunların çözümü için belediyeye başvurulmasının yaygın bir durum olduğunu ifade ederek; "Yıllardır okullarda bir problem olsa, ilk olarak okul müdürleri ve yöneticiler belediyeye gelir ve taleplerde bulunur. Biz de belediye olarak, imkanlarımız ölçüsünde yardımda bulunuruz. Ancak burada bir sıkıntı var. Devletin birçok kamu yöneticisi, vatandaşları sürekli belediyeye yönlendiriyor, bu durumu doğru bulmuyorum. Bakanlıklar da kendi görevini bir yapsın. Her bakanlığın bir bütçesi var; biz yapamadığımız bir işi bakanlığa yönlendiremeyiz. Ama bakanlıkların katkı sağlaması gereken konularda da onlardan destek isteriz. Ama işin kolayına da kimse kaçmasın.Belediye olarak eğitime destek vermeye devam edeceğiz, çünkü okuyan çocuklar bizim çocuklarımız. Ancak yöneticiler de ilgili bakanlıkları zorlasınlar. Olmuyorsa, başımızın tacıdır." dedi. Ali İhsan Güçlü ise konuşmasında, okul yöneticilerinin okulların fiziki tadilat işleriyle uğraşmamaları gerektiğini ve bu konuda çok zorluklar çektiklerine dikkat çekerek; "Biz okul yönetici arkadaşlarımızın müteahhitlik yapmasını istemiyoruz. Önergemizde de okullara çok ciddi yatırım gerektiren yapılarla ilgili talepler yok. Devlet desteğinin yetmediği yerde okullara gerekli destek verilmelidir." dedi.