Gölbaşı Muhtarlar Derneği Olağan Genel Kurulu yapıldı...

Genel kurula; Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Gölbaşı Muhtarlar Derneği Onursal Başkanı Satılmış Deveci ve mahalle muhtarları katıldı. Kongrenin Divan Başkanlığını Salim Gönültaş, Divan Kurulu Üyeliği’ni Yasin Özer ve Ali İhsan Okman yaptı.

Çimşit Mahallesi Muhtarı Recep Demirel ve Şafak Mahallesi Muhtarı Bayram Özkan’ın aday olduğu genel kurulda Gölbaşı’nın 54 mahallesinden 51 mahalle muhtarı oy kullanarak dernek başkanını seçti. 2 oyun geçersiz sayıldığı kongrede Bayram Özkan 18 oy alırken, Recep Demirel ise 31 oy alarak Gölbaşı Muhtarlar Derneği Başkanı oldu. Seçim sonrası Gölbaşı Muhtarlar Derneği Onursal Başkanı Satılmış Deveci’ye, Recep Demirel tarafından plaket takdim edildi.

“MUHTARLIK MÜESSESİ BİZİM TARİHİMİZDE ÇOK ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP”

Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, 4 dönemdir Muhtarlar Derneği Başkanlığı yapan Satılmış Deveci’ye hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiği konuşmasında; “Yaklaşık 20 sene önce kurulan bir derneği 4 dönem başkanlık etmiş ve bugün tekrar aday olmayarak hem muhtarlığı hem de başkanlığı yeni devredecek. Gerek derneğin kuruluşunda gerek kuruluşundan bugüne kadar dernek başkanlığı yürüterek bugüne kadar siz değerli muhtarlara, mahallesine, Gölbaşı’na çok önemli hizmetler yapmış, katkılar sağlamış. Bu hizmetlerinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Muhtarlık müessesi bizim tarihimizde çok önemli bir yere sahip. Özellikle mahalle olmadan önce köy muhtarlıklarımızın bütçesi olduğu için tüzel kişiliği olduğu ve karar alma yetkisi olduğu için çok daha yetkin çok daha aktif görev yapıyorlar. Mahalle muhtarlıklarında tüzel kişilik olmadığı için ve bundan dolayı da bütçesi olmadığı için karar alma ve uygulama yetkisi olmadığı için biraz daha köy muhtarlığına göre pasif bir görev olarak ortaya çıksa da Gölbaşı’nda vatandaşlarımızın daha öncesinde mevcut olan tüm mahallelerimizin köy olması sebebiyle köy muhtarlığından kalma bir muhtarlarımıza karşı bir teveccühü güveni ve beklentisi var. O yüzden mahalle muhtarıyız bizim çok görevimiz yetkimiz yok gerekçesi veya tespiti Gölbaşı’ndaki muhtarlarımız için geçerli değil. Halen daha bizim mahalle muhtarlarımız olan sizler bir köy muhtarı gibi etkinliğe ve vatandaşlarımızın beklentilerine mahzar olmaktasınız. Bugün yeni bir başkan seçilecek. Her iki adayımıza da başarılar diliyoruz. İyi olan, tercih edilen kazansın. İnşallah bundan sonraki aşamalarda siz değerli muhtarlarımızın temsilcisi olarak yeni seçilen arkadaşımız güzel hizmetlerde bulunur.” dedi.

DEVECİ SELAMLAMA KONUŞMASI YAPTI

Muhtarlar Derneği Kurucu ve Onursal Başkanı Satılmış Deveci selamlama konuşması yaptı. Deveci; “Derneğin kurucusu olarak başkanlığım 4 dönem devam etti. Bu görev bana verildi. Burada olan olmayan değerli muhtar arkadaşlarımın hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hiç biri karşıma rakip olup aday olmadı. Bundan çok gurur duydum ve sevindim. Yeni muhtarlarımıza ve dernek başkan adaylarımıza başarılar diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

“MUHTARLARDAN AİDAT TOPLAMAYACAĞIM”

Şafak Mahallesi Muhtarı Bayram Özkan, 5 dönemdir muhtarlık görevini devam ettirdiğini belirterek dernek başkanlığı için vaatlerini kısaca özetledi. Özkan; “Biz halkın oyu ile geldik. Halka karşı dürüst, saygın, yapıcı ve hoşgörülü olacağız. Vefasız olmayacağız. Kararsız olmayacağız. Tutarsız olmayacağız. Dürüst olacağız. Ben hizmet için geliyorum. Sizin sesiniz olmak için geliyorum. Başka bir amacım yok. Muhtarlardan aidat toplamayacağım. Ben demeyeceğim biz diyeceğim” dedi.

“HİZMET İÇİN GELİYORUM”

Çimşit Mahallesi Muhtarı Recep Demirel, seçim öncesi yaptığı konuşmasında; “2 dönemdir muhtarlık yapıyorum. Sizlere hizmet için geliyorum. Aday arkadaşıma da başarılar diliyorum. Tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.” dedi. Seçimin ardından Gölbaşı Muhtarlar Derneği Başkanı Seçilen Recep Demirel teşekkür konuşması yaptı. Demirel, birlik ve beraberlik içerisinde özveriyle tüm muhtarların yanında olacağını vurguladı.