Gölbaşı’nda Aşure Günü etkinliği düzenlendi… Bu sene de Aşureler Anadolu Sofrası’nda yenildi…

Aşure Günü etkinliği Gürsel Demirci’nin kendi işletmesi Anadolu Sofrası’nda gerçekleşti.

Etkinlik, Göl-Der Başkanı Gürsel Demirci, Sanayi Kooperatifi Başkanı Mehmet Aktay ve İsa Ömercan tarafından organize edildi.

Etkinliğe; Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Jandarma Komutanı Yarbay Mikail Arıkan, eski belediye başkanları Fatih Duruay ve Abdulnasır Haşlak, AK Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan, Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Kara ve Tahsin Polat, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aşurenin birliğin ve dayanışmanın simgesi olduğunu belirten Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı;  “Aşure Günü İslam inancında paylaşma ve yardımlaşmanın aynı zamanda birlik ve beraberliğin, en önemli göstergelerinden birisi olmuştur. Bu kıymetli günde beraber olmaktan ve Gölbaşımız hakkında konuşmaktan mutluluk duydum.” dedi. Odabaşı, bu tür etkinliklerin Gölbaşı’nda düzenlenmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Katılımlarından dolayı davetlilere teşekkür eden Göl-Der Başkanı Gürsel Demirci aşure gününün anlam ve önemine dikkat çekerek; “Muharrem ayının 10. günü, aşurenin de ilk günü olması nedeniyle işletmemizin kuruluşundan bu yana aşure günü yapmaktayız. Bu yılkı aşure günü etkinliğimizle birlikte 18. düzenlemiş olduk. Amacımız hem geçmişten gelen bir kültürü ayakta tutmak hem de Gölbaşı'nda birlik ve beraberliği, kardeşliği pekiştirip insanları bir araya getirerek görevimizi ifşa etmektir. Bu tür etkinlikler toplumun birlik ve beraberliğine katkı sağlıyor. Katılan herkese teşekkür ederim.” dedi.

Aşure dağıtımı sırasında, etkinliğe katılan vatandaşlar sıcak ve samimi bir ortamda bir araya gelerek, hem aşurelerini aldı hem de sohbet etme imkânı buldu. Aşure Günü’nün manevi atmosferinde gerçekleştirilen etkinlik, birlik ve beraberlik mesajlarıyla son buldu.