İbrahim Ateş'ten siyasi değerlendirme
MHP Gölbaşı Eski İlçe Başkanı İbrahim Ateş bir yazı kaleme aldı. Ateş yazısında şunları kaydetti; "Son günlerdeki Türkiye'mizde ve Gölbaşı'nda gündemi meşgul eden çeşitli gelişmeler hakkında şahsi görüşlerimi paylaşmak istedim. Ben eski bir ilçe başkanı olarak Sayın İlçe Başkanlarımıza ve Gölbaşılılarımıza sesleniyorum; Bu memlekette dişinden tırnağından artırıp, vergisini verip, ordusunu iyi şartlarda yaşatmak isteyen bu millete rağmen, bu milletin aleyhine olacak, adını koyamadığımız bir yazı kaleme alıp güya hükümeti uyarma amacı güden; asıl maksadı Türkiye'ye zarar vermek olan 103 amiralin: 102 değil,104 değil, 103 amiralin; bu rakam da ne ifade ediyorsa? bir anlamı vardır, muhalefetine itibar etmeyiniz. İstanbul sözleşmesini fesh eden Sayın Cumhurbaşkanımızın doğru ve Türk Milletinin menfaatine olan kararını hukuksuzlukla itam edenlere itibar etmeyiniz.
Menfaati, çıkarı, benliği için parti değiştiren kişilere itibar etmeyiniz. İstanbul sözleşmesine zamanında 'hadi oradan biz, cennet anaların ayağı altında diyen yüce bir dine sahibiz' denilseydi; bize kadın hakların öğretmeye kalkanların hadsizliği daya iyi anlaşılırdı. Şükür şimdi yanlıştan dönüldü. Türk toplumunda kadının yeri özeldir. Tarihimizi incelediğimiz zaman bey çadırında yani yönetimde yeri vardır, söz hakkı vardır. Ama diğer toplumlar islamiyetin gelişiyle kadın haklarını ve bir çok canlının haklarını öğrenmişlerdir. Şimdi gelmişler kadın hakları... Sonunda Cumhurbaşkanımız hadi oradan dedi ve yüreğimizdekini söyledi. Bu mihraklar, bölücülerle işbirliği yapıp fitne fucur yaymaktadırlar. Toplum olarak bunlara uyanık olmalıyız. Kendimizi bilir, tarihimizi bilir, inançlarımıza sahip çıkarsak, bu cevapları da zamanında veririz.
Gelelim parti değiştirme konusuna; birbirimizden adam kapma ve bunları gündem yapma konusu: çok geniş çaplı ve dikkatli düşünülmesi, davranılması gereken bir harekettir. Bana göre bu hareketlerin Gölbaşı'na bir faydası yoktur. Partimizi projeleriyle, yaptıklarıyla, dünya görüşleri ile tanıtalım geliştirelim. İnsanları Ahmetçi, Mehmetçi yapmayalım. Filanca şu partiye geçmiş, arkasından şu insanlar geçmiş ne olmuş? Marifet mi? İyi bir örnek mi? Bunların Gölbaşı'na ne faydası var? Tamamen şahsi çıkarlar doğrultusunda bir düzen,düzenek...Bunu nasıl gençlerimize örnek olarak sunalım?Bu cihette daha sorumlu davranışlar ve daha kalıcı çözümler üretmek lazım. Her zaman söylediğim bir şey var bütünden bakmak. Bütünden bakılmazsa detaylarda boğulunulur ve görevimizi yapamayız. Milletinizin menfaatleri partiler üstü bir konudur. Onun için millet menfaati olan her konuda birlik beraberlik içinde olmalıyız. İktidar her parti için amaçtır ama millet menfaati gözetilerek olursa en güzelidir.
Gelelim amirallerimize; 103 tane amiral muhaliflik yaptı. Neye muhaliflik yaptı farkında olmadan Türkiye'nin geleceğine, Türkiye'ye muhaliflik yaptı. Peki öyle bir niyetleri var mıydı? İnanıyorum ki; içlerindeki birkaç '' görevlendirilmiş'' amiralin haricinde diğerlerinin öyle bir niyeti yoktur ama bütünden bakamadıkları için yaptıkları dış güçlere yaradı. Bunlardan ders çıkararaktan sorumlu olduğumuz makamlarda hareketlerimiz ve yönetim biçimimiz ile gençlerimize örnek olmalıyız. Onlara anlık çıkarlarla yaşamayı değil inançlarımız doğrultusunda dik durmayı yaşantımızla göstermeliyiz. İyi yapılan şeylere iyi, kötü yapılan şeylere de proje üretip bunlar bizim projemiz sizin yaptığınız olmadı, biz iyisini yapacağız demeliyiz. Gölbaşımız mazbut bir ilçedir. Çok kişi birbirini tanır. İyi dostluklar, güzel bir sosyal hayat vardır. Ufak çıkarlar için bu huzuru bozmayan kişiler olmak hepimizin düsturu olmalıdır. Yani diyorum ki; şahısların arkasından gitmeyin, inandıklarınızın arkasından gidin. Şahısların akasından gittiğinizde o kişilerin yanlışlarını göremezsiniz, konuşamazsınız. Peki bu hareket kime zarar? Uzun vadede şahsına, kısa vadede toplumumuza zarar. Niye uzun vadede şahsına? Önce o çıkar ilişkisi faydalı gibi gelir; sonra uzun vadede arkasından gittiğin kişinin yanlışları seni yanlışa sürükler ve kazanımların bir anda toplumun seni dışlamasıyla kaybolur. Topluma niye kısa vadede zararlı olur? Toplum bu hareketi biran faydalı gibi görür kısa vadede hemen kendini toparlar her zaman içi doğrunun arkasında yola devam eder. Onun için diyoruz ki; yaptığımız her hareketi sadece şahsımıza göre değil çevremize, yaşadığımız ilçeye, mensup olduğumuz millete faydaları doğrultusunda yapalım." dedi.