Gölbaşı Belediyesi Türk Mutfağı Haftası’nda... Odabaşı, “Türk Mutfağı Haftası” etkinliklerine katıldı...
Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda İl Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri Ankara’da devam ediyor. Başkent Millet Bahçesi’nde düzenlenen etkinlik kapsamında, Ankara’ya özgü yemekler ve yöresel tatlar tanıtılırken Ankara kurusu, domates kurusu, erişte gibi ürünler de satışa sunuldu.
GÖLBAŞI'NIN YÖRESEL LEZZETİ İKRAM EDİLDİ
Gölbaşı’nın yöresel lezzetleri, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Başkent Millet Bahçesi’nde tanıtıldı. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Ankara’ya ait geleneksel ve coğrafi işaretli ürünlerin de tanıtıldığı etkinlikte Ankaralılarla bir araya geldi. Etkinlik kapsamında, Gölbaşı standında “Geleneksel Sunum ile Etli Pilav” hazırlanarak etkinliğe katılan vatandaşlara ikram edildi. Başkan Odabaşı, ilçe stantlarını gezerek vatandaşlarla sohbet etti.
“ÜRÜNLERİMİZİ HER YERDE TANITMAK BİZLER İÇİN BÜYÜK BİR GURUR KAYNAĞI”
Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, etkinlikle ilgili konuşmasında şu ifadelere yer verdi. Başkan Odabaşı; “Ankara’mızın eşsiz lezzetlerini ve coğrafi işaretli ürünlerimizi her yerde tanıtmak bizler için büyük bir gurur kaynağı. Bu tür etkinlikler, geleneksel mutfak kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına önemli bir fırsat sunuyor. ” dedi.