Etimesgut Belediyesi’nden engelli bireylere tekerlekli sandalye desteği...

Birlik ve beraberlik içerisinde her türlü engeli ortadan kaldırma düşüncesi ile hareket eden Etimesgut Belediyesi tekerlekli, akülü, klozetli, walker ve spastisite hastalarına özel tekerlekli sandalye dağıtımına devam ediyor. Engelli vatandaşlar tekerlekli sandalye ihtiyaçları için  Etimesgut Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne; kimlik bilgileri, ikametgah belgesi ve doktor raporu ile gelerek başvuruda bulunabiliyorlar. İhtiyaç sahiplerinin vermiş olduğu bilgiler ekipler tarafından araştırılarak vatandaşlara tekerlekli sandalye temin ediliyor.

ENGELLİ VATANDAŞLAR RAHATLIKLA KULLANABİLECEK

Etimesgut Belediyesi engelli vatandaşların dört duvar arasında değil, diğer bireyler gibi her yere ulaşım sağlayabilmeleri için altyapı çalışmalarına da büyük önem veriyor. Etimesgut Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan yol ve kaldırım çalışmaları, engelli vatandaşların iniş çıkışına uygun olarak düzenleniyor. Engelli rampaları, kaldırımlar ve yollar engelli dostu hale getirilerek bireylerin günlük yaşamlarını daha kolay sürdürebilmelerine yardımcı oluyor. Ayrıca park ve rekreasyon alanları da engelli vatandaşların rahatlıkla kullanabileceği şekilde düzenleniyor.

Etimesgut Belediyesi engelli bireylerin toplumda tam anlamıyla yer alabilmeleri ve hak ettikleri yaşam standartlarına ulaşabilmeleri için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.