Gölbaşı Belediyesi 2025 mali yılı bütçesi meclisten geçti… Bütçe:1 Milyar 978 Milyon 915 Bin TL...

1 milyar 978 milyon 915 bin TL olarak öngörülen 2025 yılı tahmini bütçesinin görüşmeleri, meclis grup başkanvekillerinin konuşmaları ile başladı.

TAHMİNİ BÜTÇE MECLİSTE AÇIKLANDI

Toplantıda, 2025 yılı bütçe kararnamesi okunarak tahmini bütçe mecliste açıklandı. Gölbaşı Belediyesi’nin 2025 yılı tahmini bütçesi 1 milyar 978 milyon 915 bin TL olarak öngörüldü. Gölbaşı Belediyesi 2025 yılı bütçe tasarısı, 2025 yılı performans programı mecliste onaylandı. Gölbaşı Belediye meclis grup başkanvekillerinin konuşmaları sonrası Gölbaşı Belediyesi’nin 2025 yılında Gölbaşı için yapacağı tüm çalışmalar için hedeflenen 2025 hizmet yılı tahmini bütçesi 1.978.915.000,00 TL olarak meclisten geçti.

“GÖLBAŞI’NIN İMKÂNLARI VE KAYNAKLARI BÖYLE BİR ŞEYİ HAK ETMİYOR”

BBP Gölbaşı Belediye Meclis Grup Başkanvekili Ali İhsan Güçlü, Gölbaşı Belediyesi’nin borç yapma şansının kalmadığını belirterek; “Bütçe ve performans kitapçıklarını inceledik. Bütçeperformansını incelediğimiz zaman bazı şeyleri tolere edilebilir görüyoruz. Fakat kitapçığın ana hatlarında bazı eksiklikler var. Bazı yıllara ait veriler yok. Bu verilerin olması lazım ki önümüzdeki yıllara ait daha sağlıklı bütçeler yapılsın.Bunlar seneye biraz daha irdelenerek ve biraz daha istişare edilerek planlanırsa ve biz de bu sürece dâhil olursak ilgili birim müdürlerimiz daha sıhhatli değerlendirme yapacaktır. Rakamları incelediğimiz zaman bir şey dikkatimi çekti. 2025 yılı için faiz ödemesi 110 milyon. Bu rakamlar da muhtemelen daha yukarıya çıkacak bir eğilimde. Gölbaşı Belediyesi’nin borç stoku sonuna kadar doldurulmuş. Belediyenin borçlanma ve mevcut gelirleriyle de bu çarkı çevirme imkânı yok. Gölbaşı isminin de sık sık borcuyla, personel çıkışlarıyla anılması da doğru değil. Gölbaşı halkı, Gölbaşı’nın imkânları ve kaynakları böyle bir şeyi hak etmiyor. Elimizden geldiği kadar çözüm önerileri sunarak bazı şeyleri söylemek istiyoruz.Görünen bir şey var faiz giderlerini azaltmamız ve yatırımlara kaynak ayırmak için de gelirlerimizi arttırmamız lazım.” dedi. Güçlü, meclise belediyenin gelirini arttıracak çözüm önerilerini anlattı.

“BİZLER BU İŞLERİ YAPABİLECEK KABİLİYETE SAHİBİZ”

BBP Gölbaşı Belediye Meclis üyelerinin söylemlerine kendilerinin karar verebileceğine dikkat çeken Güçlü; “Belediyenin arsa satışına onay verdiğimiz için bizi eleştirenler oldu. Belediyenin başka bir geliri yoksa ve elinde de bu arsalar varsa faiz de artıyorsa bir an önce faiz giderini durdurmamız lazım. Bizler ideolojik ve siyasi görüşlerimizin gafletine kapılmadan karar veriyoruz. Meclisin dışındaki mecralarda bizim ne söyleyeceğimize ve bize akıl vermeye kalkanlara da şunu söyleyeyim, bizler bu işleri yapabilecek kabiliyete sahibiz. Gölbaşı bir seçim yaptı. 110 bin seçmenimiz iradesini bu yönde belirledi. Bizlere de muhalefet görevi verildi. Lütfen kimse meclisin dışından bizim konuşmalarımızla ilgili yorum yapmasın. Hep birlikte belediye meclis üyeleri olarak Gölbaşı Belediyesi imkânlarını düzgün bir şekilde tespit edip bu imkân ve kaynakların en güzel şekilde kullanılmasıyla ilgili fikir belirteceğiz. Bizler siyasi fikirlerimizi öncelersek birlikte güzel işler yapma şansımızı azaltmış oluruz.”dedi. Güçlü, ülkedeki üniversite sayılarına da dikkat çekti. Üniversite mezunlarının belediyede çalışmak istediğini söyleyen Güçlü, Gölbaşı’nın master plana ihtiyacı olduğunu ve bu konuda avantajlı bir ilçe olduğunu dile getirdi.

“İŞTEN ÇIKARILAN ARKADAŞLARIN İNCE ELENİP SIK DOKUNMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

MHP Gölbaşı Belediye Meclis Grup Başkanvekili Uğur Mirza, 2025 yılı tahmini bütçesinin belirlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek; “Onaylanacak bütçeyle birlikte Gölbaşı’na değer katacak yatırımlar ve hizmetlerin yapılmasını ve onaylanan bütçemize müteakip kış aylarına girdiğimiz şu günlerde işlerine son verilen belediye personelimiz ile ilgili verilen kararları belediye yönetimimizin gözden geçireceğini temenni ediyorum. Elbette ki çalışmayan veya verimsiz çalışan personel var ise gereği yapılmalıdır. Ancak işten çıkışı verilen personel arasında %50 engeli bulunan, süt izninde veya hamile olan kardeşlerimizin olduğu duyumunu alıyoruz. İşten çıkarılan arkadaşların ince elenip sık dokunması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

“SÜREKLİ BORÇLARDAN BAHSETMENİN BİZE BİR GETİRİSİ OLMADIĞINI SÖYLEDİK”

AK Parti Gölbaşı Belediye Meclis Grup Başkanvekili Asker Yıldız, tahmini bütçenin nasıl geliştirilebileceği konusunda fikirler vererek; “Tahmini bütçeyle ne kadar ilerleyebiliriz belli değil. Belediyemizin tahmini bütçeyi biraz daha geliştirmek için imar çalışması yapması gerekiyor. Böylece daha iyi hizmetler, yatırımlar yapabiliriz. Sürekli işten çıkarılan personellerden, borçlardan bahsetmenin bize bir getirisi olmadığını söyledik. Bunlar belediyemize sıkıntı getirir.” dedi.

“2025 YILI, ÖZLEM DUYULAN GELECEĞE UMUTLA BAKMAMIZI SAĞLAYACAK”

CHP Gölbaşı Belediye Meclis Grup Başkanvekili Hüseyin Çakmak; “Hizmet döneminin yol haritasını hazırlarken ortak aklı, uzlaşıyı, katılımcılığı ve hesap verebilirliği temel ilkelerimiz olarak belirledik. Beş yıllık stratejik planımızın ilk göstergesi olan 2025 yılı bütçe performans programı ile ortak akıl ve bilimin yol göstereceği ve doğasına, kültürüne ve değerlerine sahip çıkarak geleceğe daha güzel bir Gölbaşı bırakma hedefimizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu kapsamda 2025 yılı, özlem duyulan geleceğe umutla bakmamızı sağlayacak, altyapıdan sosyal hizmetlere, eğitimden kültür sanata kadar pek çok alanda Gölbaşı’nı güçlendirecek proje ve hizmetleri hayata geçireceğimiz bir yıl olacaktır. Milletin parasını yine milletin hizmetine harcayacağız. İsraf etmeyeceğiz. Çalmayacağız, çaldırmayacağız.” dedi.