Kanunsuzluklar Yargıya...

Odabaşı eski başkan Şimşek’in son üç ayda 680 milyon harcandığını, kendi döneminin 6 aylık harcama miktarının 500 milyon civarında olduğunu belirtirken Şimşek döneminde yapılan bazı harcamaları yargıya intikal ettirdiklerini söyledi. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Ekim ayı Meclis Toplantısı’nda Gölbaşı Belediyesi’nin bütçe durumu ve geçmiş dönemde tespit edilen bazı harcamalarla ilgili yargıya başvurduklarını belirtti. Dokuz ayı geride bıraktıklarını sözlerine ekleyen Başkan Odabaşı; “2024 yılı Ocak ayından itibaren bugüne kadar belediyemizin gideri 1 milyar 182 milyon TL. Geliri 779 milyon TL. Belediyemiz yılbaşından bu yana 403 milyon TL açık vermiş.” dedi. Odabaşı; 1 milyar 182 milyon’un 680 milyonu ilk üç ayda, geriye kalan 500 milyon’un da altı aylık gider olduğunu belirtti.

“KANUNSUZ YAPILAN HARCAMA TESPİTLERİMİZİ YARGIYA GÖNDERDİK”

Gölbaşı’nda yaşayan 157 bin vatandaşın hakkını korumak zorunda olduğunu söyleyen Başkan Odabaşı; “680 milyon TL 3 ayda nasıl tüketmiş? Bunların bir kısmı yargıya gitti arkadaşlar, daha da gidecekler var. Ben yargının işine karışmam, bizim kimseye karşı bir önyargımız yok ama bizim tespit ettiğimiz, yanlış yapılan, kanunsuz yapılan, tespitlerimizi yargıya gönderdik, göndermeye de devam edeceğiz. Niye? Gölbaşı’nın nüfusu 157 bin kişi. Ben 157 bin vatandaşın hakkını korumak zorundayım. Öyle herkes keyfi harcayamaz. Harcamış, acısını ben çekiyorum, hepimiz çekiyoruz, Gölbaşılı çekiyor. Şimdi bu bütçe hâlâ böyle gelmeseydi, bu borçlanmalar olmasaydı, gereksiz harcamalar olmasaydı bunları hiç konuşmayacaktık. Biz ne yapmaya çalışıyoruz? Mevcut personeli verimli hâle getirmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla bugün gündemi olan arkadaşlar, bir kısmı hâlâ işe gelmeyip tespit ettiklerimiz var. Gelmeyenleri çıkartıyoruz, isterse babamızın oğlu olsun. Çalışacaksa da, çalışsın diyoruz eğer işe faydalı olacaksa.” dedi.

“GELİR ARTTIRMAK İÇİN İMARLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”

Belediyenin personel giderlerine de değinen Başkan Odabaşı; “Belediye personelinin giderleri zaten 780 milyon TL. Belediyenin geliri, personel giderlerini kıl payı karşılıyor ya da karşılamıyor. Park bahçelere ihtiyaç var, fen işlerinin personel ihtiyacı var, bir miktar da temizliğe ihtiyacımız var ama alamıyoruz çünkü bütçe şişiyor. Peki, bu maaşı nasıl vereceğiz? Ya faizle para alacağız ya da gelir artıracağız. Gelir arttırmak için imarla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Ama hepiniz bilirsiniz ki imar çalışmaları öyle üç ayda, altı ayda bitecek çalışmalar değil, belki bir, belki üç sene sürebilir. Bunun alt yapı çalışmalarını yapıyoruz. Bazı bölgelerde planlar iptal edilmiş iptal gerekçelerine bakıyoruz. Büyükşehir’e yazı yazdık beraber çalışma yapıyoruz.” dedi.