Haymana Belediyesi’nden Anlamlı Proje... “Herkesin Evi Huzur’un Evi” projesi hayata geçiyor...

GÖLBAŞI 27.04.2026 - 17:16, Güncelleme: 27.04.2026 - 17:16
 

Haymana Belediyesi’nden Anlamlı Proje... “Herkesin Evi Huzur’un Evi” projesi hayata geçiyor...

Haymana Belediyesi, ilçede yaşayan 65 yaş üstü kimsesiz, bakıma muhtaç ve engelli vatandaşların yaşam kalitesini artırmak amacıyla “Herkesin Evi Huzur’un Evi” projesini hayata geçiriyor.

Sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik kapsamlı bir destek programı başlatan Haymana Belediyesi, proje ile yalnız yaşayan, destek ve bakıma ihtiyaç duyan yaşlılar ile engelli bireylerin evlerine konuk olacak. Proje kapsamında; genel sağlık takibinden kişisel bakıma, ev temizliğinden sıcak yemek hizmetine kadar geniş bir yelpazede destek sunulacak. EVLAT HASSASİYETİYLE TAM KAPSAMLI DESTEK Önümüzdeki günlerde saha çalışmalarına başlayacak olan ekipler, vatandaşların talepleri doğrultusunda ziyaret edilen ve uygunluk raporu verilen haneleri düzenli aralıklarla ziyaret edecek. Proje içeriğinde; vatandaşların tansiyon ve ateş ölçümü gibi temel sağlık kontrollerinin yapılması, evlerin temizlenmesi, ihtiyaç halinde sıcak yemek pişirilmesi ve kuaförlük hizmetlerinin sunulması yer alıyor. Bu sayede, yaşlı ve engelli vatandaşların kendi yaşam alanlarında, huzurevi konforunda ve güven içinde yaşamlarını sürdürmeleri hedefleniyor. BAŞKAN LEVENT KOÇ: “VATANDAŞIMIZ KENDİSİNİ YALNIZ HİSSETMEYECEK” Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Haymana Belediye Başkanı Levent Koç, belediye imkanlarını toplumun her kesimine ulaştırma gayretinde olduklarını vurguladı. Sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini belirten Başkan Koç, şu ifadeleri kullandı: “Haymana’da yaşayan, desteğe ihtiyaç duyan, 65 yaş üstü ya da engelli hemşerilerimiz için yeni bir dönem başlatıyoruz. İstiyoruz ki herkesin evi, kendi huzurunun evi olsun. Vatandaşlarımız kendisini asla yalnız hissetmesin diye, bir evlat hassasiyetiyle yanlarında olacağız. Genel sağlık kontrollerinden ev temizliğine, sıcak yemekten kişisel bakıma kadar her ihtiyaçlarında belediyemizin elini omuzlarında hissedecekler. Amacımız, büyüklerimizin ve engelli kardeşlerimizin kendi evlerinde konforlu ve sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamaktır.”dedi. SOSYAL BELEDİYECİLİKTE YENİ ADIM Haymana Belediyesi’nin bu geniş kapsamlı çalışması, ilçedeki sosyal dayanışma ağını güçlendirmeyi hedeflerken, kamu kaynaklarının doğrudan vatandaşa dokunan projelerde kullanılması açısından da büyük önem taşıyor. “Herkesin Evi Huzur’un Evi” projesinin, belirlenen program dahilinde ilçenin tüm mahallelerini kapsayacak şekilde sürdürüleceği bildirildi.      
Haymana Belediyesi, ilçede yaşayan 65 yaş üstü kimsesiz, bakıma muhtaç ve engelli vatandaşların yaşam kalitesini artırmak amacıyla “Herkesin Evi Huzur’un Evi” projesini hayata geçiriyor.

Sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik kapsamlı bir destek programı başlatan Haymana Belediyesi, proje ile yalnız yaşayan, destek ve bakıma ihtiyaç duyan yaşlılar ile engelli bireylerin evlerine konuk olacak. Proje kapsamında; genel sağlık takibinden kişisel bakıma, ev temizliğinden sıcak yemek hizmetine kadar geniş bir yelpazede destek sunulacak.

EVLAT HASSASİYETİYLE TAM KAPSAMLI DESTEK
Önümüzdeki günlerde saha çalışmalarına başlayacak olan ekipler, vatandaşların talepleri doğrultusunda ziyaret edilen ve uygunluk raporu verilen haneleri düzenli aralıklarla ziyaret edecek.

Proje içeriğinde; vatandaşların tansiyon ve ateş ölçümü gibi temel sağlık kontrollerinin yapılması, evlerin temizlenmesi, ihtiyaç halinde sıcak yemek pişirilmesi ve kuaförlük hizmetlerinin sunulması yer alıyor. Bu sayede, yaşlı ve engelli vatandaşların kendi yaşam alanlarında, huzurevi konforunda ve güven içinde yaşamlarını sürdürmeleri hedefleniyor.
BAŞKAN LEVENT KOÇ: “VATANDAŞIMIZ KENDİSİNİ YALNIZ HİSSETMEYECEK”
Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Haymana Belediye Başkanı Levent Koç, belediye imkanlarını toplumun her kesimine ulaştırma gayretinde olduklarını vurguladı. Sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini belirten Başkan Koç, şu ifadeleri kullandı:
“Haymana’da yaşayan, desteğe ihtiyaç duyan, 65 yaş üstü ya da engelli hemşerilerimiz için yeni bir dönem başlatıyoruz. İstiyoruz ki herkesin evi, kendi huzurunun evi olsun. Vatandaşlarımız kendisini asla yalnız hissetmesin diye, bir evlat hassasiyetiyle yanlarında olacağız. Genel sağlık kontrollerinden ev temizliğine, sıcak yemekten kişisel bakıma kadar her ihtiyaçlarında belediyemizin elini omuzlarında hissedecekler. Amacımız, büyüklerimizin ve engelli kardeşlerimizin kendi evlerinde konforlu ve sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamaktır.”dedi.
SOSYAL BELEDİYECİLİKTE YENİ ADIM
Haymana Belediyesi’nin bu geniş kapsamlı çalışması, ilçedeki sosyal dayanışma ağını güçlendirmeyi hedeflerken, kamu kaynaklarının doğrudan vatandaşa dokunan projelerde kullanılması açısından da büyük önem taşıyor. “Herkesin Evi Huzur’un Evi” projesinin, belirlenen program dahilinde ilçenin tüm mahallelerini kapsayacak şekilde sürdürüleceği bildirildi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve golhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.